علیرضا حاجیانزاده، مدیرعامل کانون، درنشستی که روز 18 بهمن، در مرکز آفرینشهاي كانون برگزار شد گفت: «برگزاری 530 جشن قصهگویی در 530 مرکز فرهنگیهنری کانون، قصهگویی 3هزار و 810 پدربزرگ و مادربزرگ و تقدیر از 1780 برگزیدهي این جشن، از جمله برنامههایی است که در ماههای گذشته برای ترویج فرهنگ قصهگویی در بین خانوادهها برگزار شده است.»
او ادامه داد: «در مجموع 31 جشنواره قصهگویی در 31 استان با شرکت 1624 قصهگو برگزار شد و ابتدا 316 قصهگوی برگزیدهي استانی به بخش ارزیابی کشوری راه یافتند و در نهایت نیز 48 قصهگو در مرحلهي پایانی جشنواره که در تهران برگزار میشود، حضور دارند.»
مدیرعامل کانون از رقابت 20 قصهگوی ایرانی راهیافته به مرحله بینالمللی در بخش رقابتی خبر داد که از بین آنها سه نفر به عنوان برگزیده معرفی میشوند.
10 قصهگوی برگزیده استانی و شایستهي تقدیر در بخش غیررقابتی، 3 قصهگوی برگزیده جشنهای قصهگویی پدر بزرگ و مادر بزرگها (از استانهای کرمانشاه و تهران)، 4 قصهگوی برگزیدهي سیزدهمین جشنوارهي بینالمللی امام رضا(ع) و 11 قصهگوی خارجی از کشورهای آمریکا، اسکاتلند، آلمان، هند، لبنان، استرالیا، دانمارک، شیلی، اسپانیا و کنیا در این جشنواره حضور دارند.
او در مورد قصه گویی در مراکز مختلف کشور گفت: «در این روزها قصهگویانی درمدرسهها، مراکز بهزیستی، مراکز کودکان کار و خیابان، فرهنگسراها، بوستانها و مترو برای کودكان و خانوادههایشان قصه خواهندگفت.»
او خبر داد: «18 نشست و کارگاه تخصصی، با حضور کارشناسان قصه در طول جشنواره برگزار میشود.»
او دربارهی تعامل کانون با صدا و سيما و رسانههای دیگر برای درگیر کردن اقشار مختلف مردم با فرهنگ قصهگویی گفت: «ما تعاملاتی با صدا و سیما داریم كه قرار است بخشی از برنامههای قصهگویی از شبکهی آموزش پخش شود. همچنين مستندهایی از مراسم قصه گویی تهیه شود و به شکل لوح فشرده در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.»
مدیرعامل کانون در این نشست از تأسیس «باشگاه قصهگویان ایران» خبر داد و گفت: «سالها پیش و در دورهي مدیریتهای قبلی کانون، این مسئله مطرح بود که یک سازمان مردمنهاد «سمن» از سوی قصهگویان ایرانی راهاندازی شود و تعدادی از قصهگویان کانون، تمامی کارهای مقدماتی آن را برای راهاندازی انجام دادند. اما وزارت کشور در دولت گذشته با راهاندازی این سازمان مخالفت کرد. اکنون آمادگی داریم از این سازمان مردمنهاد و دیگر تشکلهای غیردولتی حوزهي قصهگویی حمایت کنیم.»
مدیرعامل کانون به قصهگویان خارجی حاضر در جشنواره هم اشاره كرد و گفت: «نام چهرههای شاخص و مطرح این عرصه در سطح جهان مانند «بئاتریس مونته» نویسنده و قصهگوی بینالمللی از کشور اسپانیا، «ماریو کنی» از اسکاتلند و دکتر «مایک لاکت» از آمریکا به چشم میخورد و قرار است از کتاب قصهگویی میهمان اسپانیایی در روزهای جشنواره رونمایی شود.»
محمدعلی شامانی، دبیر هجدهمین جشنوارهي بینالمللی قصهگویی هم گفت: «سرزمینی مانند ایران، تنها سرزمین داستانها و افسانهها نیست؛ بلکه سرزمين واقعیتهایی است که از ذهن و فهم نسل امروز دور مانده است. به همین دلیل بازخوانی قصهها میتواند هویتی غنی را سامان دهد و شما نمیتوانید فرهنگی غنی داشته باشید مگر آنكه به داشتههای سرزمینی خود اعتنا کنید. برای اینکار باید داشتهها را در قالب قصههایی ارایه کرد که برای نسل امروز جذاب و مهیج باشد.»
او تأکید کرد: «باید به قصهگویان فرصت دهیم و ماجرای قصهها را به متن خانه و کتابهای درسی ببریم. متأسفانه در برنامههای درسی کودکان ما جای چندانی برای قصه و قصهگویی وجود ندارد؛ در حالیکه قصه میتواند فردای ایران را برای بچههای ما دلچسب کند و آنها تخيل خود را تقویت کنند، بیندیشند و رؤیا بیافرینند.»
شامانی در ادامه به تفاهمنامهای اشاره کرد که بین کانون و دانشگاه فرهنگیان بسته شده و گفت: «در بخشی از این تفاهمنامه، مقرر شده تا معلمان مدارس ابتدایی - که در آن دانشگاه تحصیل میکنند - بخشی از زمان کارورزی خود را در مراکز و کتابخانههای کانون بگذرانند و از این راه مربیان ما تکنیکهای قصهگویی را نیز به معلمان مدارس آموزش میدهند. آنگاه كار کانون با مدرسه گره میخورد و قصه و قصهگویی وارد مدارس میشود.»
محسن حموله، دبير اجرايي جشنوارهي قصهگويي هم در اين نشست حضور داشت و دربارهي لوحهاي فشرده از جشنوارههاي گذشته توضيحاتي داد.»
نظر شما